STOŁÓWKA SZKOLNA

OBIADY

Informacja dotyczy dzieci, które jedzą obiady w szkole.

Odpłatność na kwitariusz za miesiąc MAJ TYLKO do 08.05.2019.

Opłaty za obiady będą zbierane przy wejściu głównym (DYŻURKA-parter) w dniach:

06.05.2019r.(poniedziałek) od godz. 8.30-11.00

07.05.2019r.(wtorek) od godz. 8.30-15.00

08.05.2019r.(środa) od godz. 8.30-15.00

Odpłatność dla dzieci : 20 dni x 3,50 zł = 70,00

WAŻNE !!!

Płatność przelewem proszę dokonywać tylko i wyłącznie od 01.05.2019 do 10.05.2019 r. dnia miesiąca, którego dotyczy wpłata i po wcześniejszym uzgodnieniu kwoty wpłat z intendentem szkoły pod nr tel.76 72-65-625 wew.33, jeżeli wpłata będzie po 10.05.2019 r. to zostanie zwrócona na konto wpłacającego oraz spowoduje wstrzymanie obiadów.

Bank BGŻ 17 2030 0045 1110 0000 0193 1360

tytułem: imię i nazwisko dziecka/ klasa / za miesiąc

 

20.05.2019 PONIEDZIAŁEK

–  Zupa koperkowa z pulpecikami / ćwiartka z kurczaka,  włoszczyzna mrożona, świeży koper, filet z kurczaka, ziemniaki, bułka tarta  / w tym alergen : seler, jaja, gluten / 300ml.

– Bułki na parze / produkt mrożony / w tym alergen : jaja, gluten / 3 szt.

Sos owocowy / mrożone truskawki, jogurt naturalny / w tym alergen : mleko, cytrusy / 100g.

Kompot jabłkowy  / 250ml.

21.05.2019 WTOREK

– Zupa pomidorowa z makaronem  / ćwiartka z kurczaka, włoszczyzna mrożona, makaron, przecier, pomidory w puszce. / w tym alergen : seler, gluten / 300ml

– Ryż / 200g.

– Danie chińskie / w tym alergen : gluten, seler / 100g.

– Cytrynada / 250ml.

                                                          22.05.2019 ŚRODA

–  Zupa krupnik / ćwiartka z kurczaka,  włoszczyzna mrożona, kasza jęczmienna  / w tym alergen : seler, gluten / 300ml.

– Ziemniaki  / w tym alergen : mleko /  200g.

Udziec z kurczaka   / 100g. / z pieca

– Surówka wiosenna / biała kapusta, marchew, koperek  / 100g.

– Woda  / 250ml.

23.05.2019 CZWARTEK

–  Zupa z zielonego groszku zabielana mlekiem / ćwiartka z kurczaka,  włoszczyzna mrożona, groszek konserwowy, śmietana / w tym alergen : seler, mleko / 300ml.

– Makaron penne / w tym alergen : gluten, jaja  /  200g.

Sos boloński / szynka wp., łopatka wp., przecier, pomidory w puszce, ogórek kiszony,  mąka / w tym alergen : gluten / 150g.

– Kompot wiśniowy / 250ml.

24.05.2019 PIĄTEK

–  Zupa rosół z makaronem / ćwiartka z kurczaka,  włoszczyzna świeża, makaron, wołowina rosołowa / w tym alergen : seler, gluten, jaja / 300ml.

– Ziemniaki  / w tym alergen : mleko /  200g.

– Kotlet rybny / dorsz /  w tym alergen : jaja, ryba, gluten / 100g / smażony na oleju

Surówka z kapusty pekińskiej / kapusta pekińska, marchew, musztarda, śmietana / w tym alergen : mleko, gorczyca / 100g.

Kompot truskawkowy / truskawki mrożone / w tym alergen : cytrusy  / 250ml

 JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE